Michael Maes is Specialist in het Chronisch Vermoeidheidssyndroom CVS

Vermoeidheid? Revitalis biedt een grondig CVS behandelplan waardoor u zich snel weer topfit voelt.

revitalis1

 

Wanneer was de laatste keer dat u zich moe voelde? En hoe lang duurde dit? Iedereen is wel eens moe. En soms duurt deze vermoeidheid zelfs weken of maanden. De oorzaak is meestal stress van welke aard dan ook. Over het algemeen gaat de vermoeidheid dan ook wel weer over als iemand tot rust komt. Maar: duurt de vermoeidheid langer dan 6 maanden? Dan spreken we van het Chronisch vermoeidheidssyndroom (CVS). Iemand met CVS is de hele dag moe. Hij/zij staat er mee op en gaat er weer mee naar bed. En bij fysieke activiteit verergert deze vermoeidheid ook nog eens.

 

In Nederland zijn er zo’n 60.000 mensen waarbij deze vermoeidheid niet over gaat. De grootste groep die hier last van heeft zijn vrouwen tussen de 25 en 45 jaar oud. In de conventionele geneeskunde blijft dit een mysterie: ze weten de oorzaak van CVS namelijk niet. Daarom schrijft men voornamelijk psychotherapie voor.

 

Bovendien verwart men CVS ook wel eens met een depressie. Waarom? Als u zich altijd moe voelt, dan breekt dat u op. Zodoende komen er soms op een gegeven moment ook psychische klachten om de hoek kijken, zoals paniekaanvallen, angsten, somberheid of stemmingswisselingen. Veel klachten komen overeen met een depressie.

 

Toch bestaan er medische specialisten die de oorzaak van CVS wél kennen. Professor Michael Maes is gespecialiseerd in CVS en andere vermoeidheidsklachten. Hij doet veel onderzoek naar CVS. En zo ontdekte hij dat de oorzaak vaak vooral van fysieke aard is. Samen met Tim Kors (een health expert die gezondheidscentrum Revitalis oprichtte) ontwikkelde Michael Maes een behandelplan. En dit behandelplan blijkt chronische vermoeidheid effectief te bestrijden. Het behandelplan onderzoekt de patiënt zó grondig dat het zelfs iemands gezondheid bekijkt op celniveau. Dankzij Michael Maes en Tim Kors voelen talrijke mensen zich weer topfit.
Wilt u ook weten waar dit behandelplan uit bestaat en waardoor het zo effectief is? Lees hier dan alles over op de website www.Revitalis.nl en vraag een gratis adviesgesprek aan bij Revitalis.

Published in: Journal on October 22, 2016 at5:50 am Comments (0)
Tags: , , ,


The URI to TrackBack this entry is: http://timkors.bcz.com/2016/10/22/michael-maes-is-specialist-in-het-chronisch-vermoeidheidssyndroom-cvs/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.